SEDA YEKELER

 Dil bilimci, yabancı dil ediniminde dijital dönüşüm uzmanı, yazar, eğitimci, konuşmacı ve Filantropist olan Seda Yekeler 1982 yılında Ankara’da doğdu. Bilkent Üniversitesi’nde İngilizce – Fransızca – Türkçe Mütercim Tercümanlık eğitimi aldıktan sonra, Fransa’da Hukuk Fransızcası ve İngiltere’de Hukuk İngilizcesi eğitimlerini tamamlayıp Ankara Barosunda bir süre Hukuk İngilizcesi eğitimleri verdikten sonra 2007 yılında Seda Yekeler Language and Culture Academy markasını kurarak 19 yılda binlerce öğrenciye yabancı dil edindirdi. 10.000 kişi üzerinde yaptığı deneysel çalışmalar sonucu kendi geliştirdiği yabancı dil edindirme metodu olan YEK Metot ülkemizin ve dünyanın ileri gelen kurumlarında kullanılmaktadır.

Seda Yekeler, hayırsever bir eğitimci olarak yabancı dil edinim imkanına erişemeyen çocuklara yabancı dil edindirmenin geniş çaplı bir destekçisidir. İngilizce ve Fransızca olmak üzere çok sayıda yabancı dil yayını, kitabı ve çevirisi bulunmaktadır ve SEN DE KONUŞABİLİRSİN adlı son kitabı “Yılın Eğitim Kitabı” (2021) seçilmiştir. Aynı zamanda, eğitim konusunda kendi ülkelerinde fark yaratan 100 eğitimciden biri olarak Amerika’da ödüllendirilmiştir. Türkiye’de yabancı dil edinimine ve dolayısıyla da kültürel ve toplumsal gelişmeye katkıda bulunmak ve bireyleri dil edinip, dünyaya açarak hayatında fark yaratmak, ilkokuldan üniversiteye kadar her bir bireye eğitimde fırsat eşitliği tanıyarak çağdaş ve evrensel değerler ile cumhuriyetimizin temel ilkelerine sahip, dil bilen, okuyan okutan, donanımlı ve nitelikli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla 2010 yılında Türkiye’nin tek yabancı dil vakfı olan SEYEV’i kurmuştur.

Yekeler, aynı zamanda yapay zeka kullanarak dijital dil sistemleri geliştirmek için çalışan bir yatırım ve kuluçka şirketi olan Seda Yekeler Language and Culture Company’nin de kurucusu ve “Dil Mühendisliği”nin mimarıdır. Kişiye özel bir yöntemle, dilin kültürüyle birlikte edinilmesi amaçlanan Akademi’de, bugün de “dil edinmeye” istekli olanlar ağırlanmaya devam etmektedir. YEK Metot sistemi ile İngilizce ve Fransızca akademik eğitim vermektedir. “Anlıyorum ama konuşamıyorum.” sorunundan kurtarmak için yaptığı çalışmalarla hem yabancı dil öğretmenlerine hem de iş dünyasına yönelik kurs ve seminerler düzenlemeye devam etmektedir. KAGİDER Genişletilmiş Yönetim Kurulu Üyesidir.

Eğitim Başlıkları:

Kurumsal Çalışanlar İçin Beyin Eğitimi

Beyin ve Dil İlişkisi

Kurumsal Yaşamınızda Nöroplastisitenin Önemi

İçerik: Kurumsal hayatta nöroplastisite, beyin hücrelerinin (nöronların) bağlantılarını ve işlevlerini değiştirme yeteneği olarak tanımlanabilir ve bu yetenek yabancı dil edinimi ile geliştirilir. Bu, iş dünyasında önemli bir konudur çünkü nöroplastisite, bireylerin yeni beceriler öğrenmesine, esneklik göstermesine ve değişen koşullara uyum sağlamasına olanak tanır. Şirketler için nöroplastisite, çalışanların daha hızlı öğrenmelerini, daha yaratıcı olmalarını ve daha verimli bir şekilde problem çözmelerini sağlayarak rekabet avantajı sağlayabilir.

 

Nöroplastisite, bireylerin mevcut becerilerini geliştirmelerine ve yeni beceriler kazanmalarına yardımcı olabilir. Bu da şirketlerin çalışanlarını sürekli olarak geliştirmelerine ve değişen ihtiyaçlara uyum sağlamalarına olanak tanır. Aynı zamanda, nöroplastisite, iş dünyasında karşılaşılan karmaşık sorunları çözmek için farklı bakış açıları ve yaratıcı çözümler geliştirmeye olanak tanır. Bu da şirketlerin yenilikçi olmalarını ve rekabet avantajı elde etmelerini sağlayabilir.